Treningskalender

<<  Mai 2016  >>
 m  t  o  t  f  l  s 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
<<  Juni 2016  >>
 m  t  o  t  f  l  s 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Kendo PDF Skriv ut E-post

Hva er kendo?

Kendo, som direkte oversatt betyr «sverd-vei», er en moderne kampsport som har sine røtter fra samuraiene og deres kamp med sverd, katana, samtidig som kendo forsøker å beholde tradisjonelle budo verdier tuftet på gammel japansk kultur.

Kendo praktiseres både som en øvelses- eller livsvei og som ren idrett med konkurranser og mesterskap.

Torry og Geir-Frode

Historie

I middelalderen utviklet japaneren Ito Ittosai Kagehisa sverdkunsten som er opphavet til moderne Kendo. På slutten av 1600-tallet regner man med at det fantes mer enn to hundre ulike sverdskoler og sverdkunster.

På begynnelsen av 1800-tallet begynte en i Japan å utvikle utstyr som skulle hindre utøverne i å få alvorlige skader under trening. Utstyret og beskyttelsen ble bedre og bedre, og moderne Kendo begynte etterhvert å ta form. Utvikling av Kendo-utstyret pågår fremdeles, med innføring av moderne materialer og nye utforminger som skal forbedre sikkerheten og lette treningen.

Utførelse 

I Kendo blir det brukt bambussverd, shinai. For å fokusere konsentrasjonen og for å lære riktig pusteteknikk blir det brukt et angrepsskrik i utførelsen av hver teknikk.

Kendo-rustningen er firedelt: Men (hjelm), Do (magebeskyttelse), Tare (beskyttelse for skrittet) og Kote (hansker). Under rustningen har en på en tradisjonell mørkeblå drakt, bestående av Gi (jakke) og Hakama (vide bukser).

For å få et gyldig treff på motstanderen, må en med den fremre delen av Shinaien treffe definerte mål på kroppen: Toppen på hodet, høyre håndledd, eller magen. En kan også gjøre stikk mot strupen med tuppen av Shinai. Alle treffpunktene er godt beskyttet av rustningen.

Førsteinntrykket av Kendo er at det er en støyende, aggressiv og voldelig fullkontakt kampsport. På grunn av den gode beskyttelsen, og vekten som legges på presisjon og stadig øving og repetisjon av grunnteknikker, er det en kampkunst der man kan ta seg helt ut både fysisk og mentalt, uten at det går på bekostning av sikkerheten. Fri kamp som man ser i Kendo gir kampkunsten et preg av uforutsigbarhet, der man til enhver tid må yte maksimalt. Et tidels sekunds uoppmerksomhet, og motstanderen din har en mulighet til å overvinne deg.

Kendo trenes over hele verden av mennesker av begge kjønn og i alle aldre, og er en kampkunst man kan trene hele livet. Kendo er en lite utbredt kampkunst i Norge, og selv om vi har hatt en fin vekst i medlemsmassen de siste årene, ønsker vi nye medlemmer som kan være med å danne, utvikle og videreføre kendo i Bergen.

Kendo


PRAKTISK INFORMASJON TIL BEGYNNERE OG INTERESSERTE 

På tidspunkt utenom nybegynner inntak, avtal med instruktøren på forhånd før første oppmøte per e-post eller telefon.

Det som trengs av utstyr i starten er en ledig treningsbukse og en t-skjorte. Vi trener barføtt så ingen sko er påkrevd.

De to første treningene er gratis. Hvis man vil fortsette, må man betale treningsavgift og medlemsavgift, denne inkluderer avgift til kampsportforbundet (forsikring m.m). Utgifter til seminarer og utstyr m.v. kommer utenom. Nybegynner utstyr vil i starten være et sverd, shinai, til ca kr 250,- (rustning låner en av klubben).